Karite maslac u bogatoj L'Erbolario formulaciji

Možda ne znate, ali shea maslac ili kako ga još zovemo, karite maslac, dobiva se iz ručno nabranih oraščića karite drveta kojeg možemo naći u savanama zapadne Afrike. Dobiva se od ploda impresivne Vitellaria paradoxa (ili drugim imenom Butyrospermum parkii), poznate i kao "drvo mladosti" koje naraste visoko od 12-20 metara, a njegovo stanište je suho područje oko Sahare. Nikada nije kultivirano – glavni razlog je što je potrebno oko 15 godina da urodi prvim plodovima, a svoju puno zrelost postiže tek za 25-50 godina.

Maslac, ubran između sredine lipnja i sredine rujna, obrađuje se ručno. S obzirom na prisutnost sterola, tokoferola, vitamina A, B, E i F, štiti kožu od vanjskih utjecaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za njegu svih tipova kože, a posebice suhe i zrele.

I u L'Erbolario laboratorijima nastala je iznimna linija s karite maslacem iz koje vam izdvajamo kupelj i kremu za tijelo.

Kremasta hranjiva kupelj Karité

Kremasti gel za tuširanje pogodan je i za najosjetljiviju kožu. U L'Erbolario recepturi karite maslac ne samo da djeluje kao maslac s omekšavajućim i antidehidracijskim svojstvima, već i je kao površinski aktivna tvar dobivena iz maslaca, sposobna stvoriti bogatu pjenu koja osigurava nježno čišćenje idealno i za one najizbirljivije.

Hranjiva krema za tijelo Karité

Dobiven iz zrna hladnim prešanjem, u ovoj bogatoj kremi, karite maslac obogaćen je prekrasnim kokosovim maslacem koji omekšava kožu, te kokosovim ekstraktom i destilatom pulpe koji hidratizira i čini kožu elastičnom. Formulacija je obogaćena vitaminom E, bez silikona je, parabena i vazelina uz 97% sastojaka prirodnog podrijetla.

1.0.1576:851cd9b2332af1b5bb6b3d9d00bd53fc214b6f93