Topla salata sa tunom i pinjolima

Ova osvježavajuća salata od svježe tune pravi je primjer kako zdravi obroci mogu biti i nevjerojatno ukusni. Savršeno izbalansirani okusi svježe tune, hrskavih pinjola i pikantnih kapara oplemenjeni su aromatičnim maslinovim uljem i blagom kiselkastom notom balzamičnog octa. Jednostavno, brzo i zdravo jelo koje će zadovoljiti nepca svih ljubitelja lagane i nutritivno bogate prehrane.

Sastojci

  • 280 g svježe tune
  • Sol
  • Vegeta Maestro papar
  • 2-4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 20 g pinjola
  • 10 g kapara
  • 40 ml aceta balsamica
  • 200 g samonikle salate (rikola, matovilac, crveni radič)
  • 20 g parmezana

Priprema

  1. Svježi filet tune narežite na kockice, lagano posolite i pospite svježe mljevenim paprom. Dodajte nekoliko kapi maslinova ulja i ostavite sa strane kako bi se arome sjedinile.
  2. Na suhoj, zagrijanoj tavi lagano popecite pinjole dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte kapare i još kratko popecite uz dodatak malo maslinova ulja.
  3. U tavu ubacite tunu i vrlo kratko je popecite, dovoljno da ostane sočna. Dodajte aceto balsamico, promiješajte i maknite s vatre.
  4. U veliku zdjelu složite svježu rikolu, matovilac i narezani crveni radič.
  5. Prelijte salatu toplom mješavinom tune i pinjola, a na kraju pospite listićima svježe naribanog parmezana.

 

 

Poslužite odmah i uživajte u zdravom, laganom obroku koji će vas oduševiti svojim prirodnim okusima i teksturama! 

1.0.1649:6cd03dfd0b5663903134e545bf0088f47161a6d6