Ova osvježavajuća salata od svježe tune pravi je primjer kako zdravi obroci mogu biti i nevjerojatno ukusni. Savršeno izbalansirani okusi svježe tune, hrskavih pinjola i pikantnih kapara oplemenjeni su aromatičnim maslinovim uljem i blagom kiselkastom notom balzamičnog octa. Jednostavno, brzo i zdravo jelo koje će zadovoljiti nepca svih ljubitelja lagane i nutritivno bogate prehrane.
Sastojci
- 280 g svježe tune
- Sol
- Vegeta Maestro papar
- 2-4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 20 g pinjola
- 10 g kapara
- 40 ml aceta balsamica
- 200 g samonikle salate (rikola, matovilac, crveni radič)
- 20 g parmezana
Priprema
- Svježi filet tune narežite na kockice, lagano posolite i pospite svježe mljevenim paprom. Dodajte nekoliko kapi maslinova ulja i ostavite sa strane kako bi se arome sjedinile.
- Na suhoj, zagrijanoj tavi lagano popecite pinjole dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte kapare i još kratko popecite uz dodatak malo maslinova ulja.
- U tavu ubacite tunu i vrlo kratko je popecite, dovoljno da ostane sočna. Dodajte aceto balsamico, promiješajte i maknite s vatre.
- U veliku zdjelu složite svježu rikolu, matovilac i narezani crveni radič.
- Prelijte salatu toplom mješavinom tune i pinjola, a na kraju pospite listićima svježe naribanog parmezana.
Poslužite odmah i uživajte u zdravom, laganom obroku koji će vas oduševiti svojim prirodnim okusima i teksturama!