Sezona kupanja stiže: Evo kako spriječiti i liječiti gljivične infekcije

Visoke temperature tjeraju vas da uskočite u bazen? Malo osvježenja nikome ne škodi, no neke neugodnosti se ipak mogu dogoditi tijekom uživanja u ljetnim radostima. Riječ je naime o gljivičnim infekcijama. Gljivične infekcije mogu utjecati na različite dijelove tijela, uključujući kožu, nokte, sluznicu usta i genitalije.

Simptomi gljivičnih infekcija mogu varirati ovisno o vrsti infekcije i zahvaćenom području tijela. Općenito, gljivične infekcije mogu uzrokovati svrbež, crvenilo, peckanje, ljuštenje kože, oticanje, osip ili neugodan miris. Na primjer, gljivična infekcija stopala (atletsko stopalo) često se manifestira kao svrbež i ljuskanje ili pucanje kože između prstiju.

Liječenje gljivičnih infekcija ovisi o vrsti infekcije i zahvaćenom području. Većina gljivičnih infekcija može se uspješno liječiti antifungalnim lijekovima.

Plimycol® je dobro poznat i provjeren protugljivični lijek koji se već više od 20 godina koristi u kliničkoj praksi a dostupan je po super cijeni!

Plimycol® krema liječi gljivičnu infekciju i tako ublažava svrbež, smiruje crvenilo te zacjeljuje ispucalu kožu.

Uz primjenu antifungalnih lijekova, važno je poduzeti i druge mjere kako biste spriječili širenje i ponovnu infekciju. To može uključivati ​​redovito pranje i sušenje zahvaćenih područja tijela, izbjegavanje dijeljenja osobnih predmeta poput ručnika i čarapa, nošenje odgovarajuće obuće i odjeće koja omogućuje cirkulaciju zraka, te održavanje higijene i suhoće kože.

Vulvovaginalna kandidijaza je učestalo gljivično oboljenje žena uzrokovano gljivicama iz roda Candida (u najvećem broju slučajeva to je Candida albicans). Javlja se svrbež i crvenilo rodnice te karakterističan gust i grudasto bijel sekret bez neugodnog mirisa.
Vulvovaginalna kandidijaza češće se javlja u stanjima kada se poremeti prirodna bakterijska flora rodnice, primjerice nakon primjene antibiotika, kod oboljelih od dijabetesa, kod oslabljenog imuniteta te nakon terapije kortikosteroidima.

Plimycol® tablete za rodnicu učinkovito liječe gljivične infekcije intimnog područja.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika. Sadrži Klotrimazol. Krema za primjenu na kožu.  Tablete za rodnicu. Datum sastavljanja: lipanj 2023. PLMY-HR-00007

1.0.1576:851cd9b2332af1b5bb6b3d9d00bd53fc214b6f93