Plivit Magnezij!

Ljudsko tijelo ima izvrstan mehanizam kojim nam ukazuje na nedostatke potrebnih nutrijenata. Tako i nedostatak magnezija u organizmu ne primijetite sve dok vas tijelo, primjerice, ne zaustavi bolnim grčem u mišiću!

Hrana je bitan izvor magnezija. Magnezij nalazimo u svom zelenom povrću jer je sastavni dio zelenog pigmenta biljaka - klorofila, u avokadu, kokosu, orašastim plodovima, ali i u ostalim namirnicama, posebno bananama, rajčicama, žitaricama i mesu. Unos magnezija dolazi isključivo putem prehrane koja zbog osiromašenog tla sadrži sve manje magnezija. Upravo zato posežemo za dodatnim unosom magnezija putem različitih pripravaka.

Magnezij je jedan od najvažnijih elemenata u našem organizmu čija dnevna potreba iznosi oko 375 mg.

Obratite pozornost koji magnezij uzimate!

Magnezij u različitim proizvodima najčešće dolazi u obliku oksida međutim takav magnezij je slabo iskoristiv u vašem organizmu (samo 4%), zbog toga ga je važno kombinirati sa magnezijem u obliku citrata koji je visoko iskoristiv u vašem organizmu (do 90%) kako bi najbolje zadovoljili potrebe za magnezijem jer se djelovanje na pojedine sustave u organizmu pojedinih oblika magnezija razlikuje.

Uz ispravne oblike (spojeve) magnezija, za uspješnost djelovanja i sigurnost upotrebe preparata važna je i prisutnost vitamina koji djeluju kao kofaktori u uspostavljanju normalne ravnoteže tog minerala, ujedno utječu na bolju resorpciju, djeluju protuupalno i potpomažu pri normalnom rastu i obnovi stanica.

Jedan od glavnih čimbenika koji utječu na apsorpciju i pravilno iskorištavanje magnezija je upravo vitamin B6. Vitamin B9 ili folna kiselina važan je čimbenik rasta i razvoja te je potreban u suzbijanju upalnih procesa u organizmu. Vitamin B12 u kombinaciji s mikro-elementom magnezijem omogućuje pravilno sazrijevanje stanica eritrocitopoeze i redovito se primjenjuje u liječenju anemije.

Od sada vam je u PLIVINOM portfelju dostupan PLIVIT® Magnezij DUO POWER, vitaminsko-mineralne granule koje osiguravaju preporučeni dnevni unos magnezija. PLIVIT® Magnezij DUO POWER sadrži kombinaciju magnezijevog citrata i oksida koja ima do 5 puta bolju iskoristivost u organizmu u odnosu na najčešći oblik magnezija* na policama.

 

 

S druge strane, kombinacija magnezij citrata i magnezij oksida idealna je jer magnezijev citrat većinom dospijeva u krvotok i tako djeluje na grčeve u mišićima i stres, dok magnezijev oksid ostaje u crijevima gdje djeluje blago laksativno, smanjuje grčeve probavnog sustava i pomaže održavanju dobrih bakterija u crijevima.

PLIVIT® Magnezij DUO POWER sadrži i vitamine B6, B9 i B12 koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Preduhitrite nedostatak magnezija u organizmu i uzmite svoj PLIVIT® Magnezij DUO POWER.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života

*magnezijev oksid

1.0.1576:851cd9b2332af1b5bb6b3d9d00bd53fc214b6f93