Poboljšajte zdravlje srca s Almagea® KRILL OIL CARDIO+

Mjesec rujan tradicionalno je u znaku Svjetskog dana srca koji se obilježava 29. rujna. Bolesti srca i krvnih žila jedan su od vodećih uzroka smrti u svijetu, naročito u zemljama zapadnog svijeta. Užurban način života, stres te nekvalitetna i neuravnotežena prehrana koja obiluje „lošim“ masnoćama stvaraju prijetnju svakom pojedincu za njegovo kardiovaskularno zdravlje. Ipak, na određene kardiovaskularne rizične čimbenike možemo utjecati regulirajući svoju prehranu, a brojna znanstvena istraživanja tako su potvrdila kako je mediteranska prehrana najblagotvornija za ljudsko zdravlje jer obiluje „zdravim“ masnoćama, među kojima se nalaze i omega-3 masne kiseline.

 

OMEGA-3 MASNE KISELINE I ULJE RAČIĆA KRILA

 

Omega-3 masne kiseline tijelo ne može samostalno sintetizirati pa ih je potrebno unositi hranom ili dodacima prehrani. Osobama čiji je unos ribe i drugih izvora omega-3 masnih kiselina nizak, preporuča se korištenje omega-3 masnih kiselina u obliku dodataka prehrani. Unazad desetak godina, znanstvenici su došli do pronalaska posebnog izvora visokokvalitetnih omega-3 masnih kiselina - račića krila. Kril živi u polarnim morima, služi kao hrana kitovima i ribama, a ono što ga čini posebnim jesu njegove omega-3 masne kiseline: eikozapentaenska kiselinu (EPA) i dokozaheksaenska kiselinu (DHA) koje su u ulju krila vezane za fosfolipide. Zbog te veze s fosfolipidima, EPA i DHA lakše se i učinkovitije prenose po tijelu i ugrađuju u stanične membrane jer su stanične membrane u našem tijelu također građene od fosfolipida. U ribljem ulju je drugačija priča – omega-3 masne kiseline vezane su na trigliceride koji se sporije i teže metaboliziraju te je zato učinkovitost ribljeg ulja slabija u usporedbi s uljem krila. U ulju račića krila još se prirodno nalaze vitamini A i E, crveni pigment sa snažnom antioksidacijskom aktivnosti- astaksantin te fosfatidil-kolin.

 

OMEGA-3 MASNE KISELINE ZA ZDRAVLJE CIJELOG ORGANIZMA

 

Omega- 3 masne kiseline pokazale su povoljne učinke na kardiovaskularno zdravlje1, posebno na povišeni krvni tlak i razinu triglicerida u krvi te regulaciju srčanih aritmija1, čime smanjuju rizik od mogućeg nastanka srčanih bolesti. Osim toga, omega-3 masne kiseline posjeduju protuupalna svojstva jer zajedno s omega-6 masnim kiselinama mogu utjecati na sintezu prostaglandina, molekula sličnih hormonima koji moduliraju brojne upalne procese. Uz to, smanjuju razinu oksidacijskog stresa i koncentraciju proupalnih čimbenika što je važno svojstvo u reguliranju i smanjenju upale. Povoljni učinci upotrebe omega-3 masnih kiselina uočeni su kod dislipidemija (hipertrigliceridemije) te smanjenja smrtnih ishoda uslijed infarkta.

 

Dobrobiti korištenja omega-3 masnih kiselina:

  • održavanja zdravlja i funkcije mozga, posebno u bolesnika s Alzheimerovom bolesti
  • neizostavan dodatak prehrani trudnicama jer smanjuju učestalost prijevremenog porođaja
  • normal razvoju mozga i oka u dojenčadi
  • blagotvorni učinci upotrebe omega-3 masnih kiselina kod upalnih bolesti crijeva, posebno kod Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa, smanjuje upalu crijeva i potrebu za korištenjem protuupalnih lijekova
  • kod reumatskih bolesti, upotrebom omega-3 masnih kiselina inhibirana je upala, smanjeni simptomi artritisa poput boli i ukočenosti te je smanjena progresija bolesti
  • omega-3 masne kiseline doprinose sjaju i zdravom izgledu kože zadržavajući vlažnost i elastičnost kože

 

Kako biste se pobrinuli za svoje zdravlje, prevenirali razvoj rizičnih kardiovaskularnih čimbenika te ostalih bolesti do kojih dolazi ponajviše zbog modernog načina života, započnite već danas s unosom svojih omega-3 masnih kiselina.

 

Almagea® KRILL OIL CARDIO+ je dodatak prehrani nove generacije s omega – 3 masnim kiselinama za zdravlje srca i krvnih žila. Ova inovativna formulacija aktivnih sastojaka sadrži dragocjeno ulje račića krila bogato omega-3 masnim kiselinama u fosfolipidnom obliku koji omogućuje bolju apsorpciju u ciljana tkiva. Osim toga, formulacija je bogata vitaminom E i selenom - nutrijentima sa snažnim antioksidacijskim djelovanjem. Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji kapsuliranja, aktivni sastojci u KRILL OIL CARDIO+ potpuno su zaštićeni od vanjskih utjecaja, a istovremeno ne dolazi do pojave neugodnog refluksa.

1.0.1576:851cd9b2332af1b5bb6b3d9d00bd53fc214b6f93