Proljetna detoksikacija kože

Koja je prva stvar koji drugi primjećuju na Vama?

To nisu ni cipele, torba niti odjeća, već lice! Kako se zima bliži kraju, naša koža može izgledati bez sjaja i umorno, cijelu jesen i zimu bila je izložena suhom zraku, sitnim toksinima iz zraka poput čestica prašine i čađi,  te unutarnjim toksinima nastalih razgradnjom teške hrane kojoj smo skloni zimi. Ako razmišljate o proljetnom čišćenju, krenite od svoje kože. Buđenje Vaše kože u proljeće označava povećanje cirkulacije i limfe u dubljim slojevima kože. Nije tajna da navala krvi u dermi može učiniti čuda s vašom kožom i svaki stručnjak za kožu računa na ovaj savjet bilo da se radi o održavanju zdravlja ili da vaša koža zablista u proljeće kao nikada prije!

Zdrava koža počinje dovoljnim protokom krvi kako bi vaše stanice mogle obavljati svoje brojne funkcije koje bi trebale. Kada vaše krvne žile ne rade ispravno, stanice vaše kože ne dobivaju kisik i hranjive tvari koje su im potrebne da ostanu zdrave i živahne. Rezultat može biti opuštenost, sivilo, dosadan izgled, fine linije i bore. U našem tijelu, samo skeletni mišići imaju potencijal za veći protok krvi od kože, to vam odmah govori koliko je važna dobra cirkulacija za zdravlje i ljepotu kože.

Postoji nekoliko jednostavnih ali fantastičnih načina na koje možete potaknuti cirkulaciju za zdraviju kožu, od pravilnog hidriranja pijenjem vode tokom dana, svakodnevnih šetnji do tuširanja izmjenično toplo-hladnom vodom. No, najpraktičniji i najbrži način je lokalno poticanje kožne cirkulacije, pametnom kombinacijom aktivnih tvari iz kozmetičkih formulacija.

Detoksikacija proljetna kura-rutina koja potiče cirkulaciju i izmjenu tvari u koži mora se provoditi sa aktivnim tvarima koji penetriraju u dublje slojeve kože kako bi ona zablistala, osnažila i pripremila se za obranu tokom proljeća i ljeta, a oni su:

  1. Enzimi: enzimi su proteini širokog spektra djelovanja i može se reći da su upravo enzimi molekule života. Enzimi u kozmetičkim pripravcima poboljšavaju optimalno funkcioniranje kože radeći s unutarnjim sustavima tijela radi povećanja cirkulacije, oksigenizacije i limfne drenaže, što zateže i jača kožu kroz poboljšanu proizvodnju dermalnih molekula kolagena i hijalurona. Ops Biotics + Vinegar cleanser bogat je voćnim enzimima i prilikom nanošenja ovog fantastičnog enzimatskog celansera događa se kaskada dubokih učinaka, uključujući pulsiranje, reverznu osmozu i proširenje kapilara koji ispiru toksine. Enzimi šalju regenerativne poruke preko staničnih membrana govoreći svim sustavima da se "probude" i počnu djelovati onako kako bi trebali. Tako lokalni enzimi iz ovog cleansera povećavaju čvrstoću, debljinu i hidrataciju kože. Mogu omekšati i zagladiti kožu, pomoći u uklanjanju akni i tamnih mrlja te poboljšati ljuštenje mrtvih stanica, eliminirajući sivi ten i pojavu suhe kože koja se peruta. Uz voćne enzime, Vinegar cleanser sadrži AHA kiseline, a s ružinim hidrolatom umjesto uobičajene vode, te hijaluronskom kiselinom, koža će biti hidratizirana i spremna za sve dnevne stresove ili regeneraciju uz aktivne tvari iz redovne noćne njege.

 

Koristiti svakodnevno u jutarnjoj i večernjoj rutini na čistoj koži lica prije njege.

 

  1. Nezasićene masne kiseline: omega kiseline obnavljaju, ispravljaju i hrane dermalni i epidermalni sloj kože. Nezasićene masne kiseline ključne su za strukturni integritet i ispravnu funkciju kože, putem intenzivne hidracije i izgradnje kožnog matrixa. One upravljaju svakom važnom biološkom funkcijom u stanicama. Koža je posljednji organ do kojeg esencijalne masne kiseline dopiru sistemski, tijelo ih prvo koristi za vitalne unutarnje organe, stoga kožu moramo snabdijevati omega kiselinama direktno izvana. Kožno isporučene esencijalne masne kiseline- omege iz Ops Biotics+ Omega ceramide suhog ulja prodiru toliko duboko u kožu i tkivo da na kraju putuju u sustavnu cirkulaciju. One grade kožni matrix, ma baš svaku stanicu, a „punašne“ stanice su odlika lijepe, jedre i zdrave kože. Nanošenje omega esencijalnih masnih kiselina na kožu doslovce preporodi kožu, donoseći mlađahni izgled i fotoprotekciju. Omega ceramide suho ulje se nanosi na VLAŽNU kožu lica, lagano masirajući lice što će dodatno potaknuti cirkulaciju. Koristiti svakodnevno, nakon Vinegar cleansera.

 

  1. Prebiotici-probiotici-postbiotici: svaka rutina, bilo jutarnja, večernja u proljeće , ljeto, zimu ili jesen mora imati ugrađen jedan microbiome proizvod- upravo on personalizira njegu te potencira i moderira djelovanje svih aktivnih tvari iz čitave rutine. Na površini naše kože živi kožni mikrobiom u kojemu se nalaze milijarde malih sićušnih bakterija. Zanimljivo je to što postoji više bakterijskih stanica nego stanica kože. Navedeni mikroorganizmi sudjeluju u modulaciji imunosnog odgovora te se, osim u epidermisu, nalaze i u dermisu i potkožnom tkivu. Postoje dokazi da promjene sastava mikrobiote kože kod ljudi mogu pokrenuti imunosne poremećaje i posljedično upalne procese- akne, rosacea-u,  hiperpigmentacije i fotostarenje. Metabolizam mikrobioma također objašnjava paradoks zašto kozmetika može biti učinkovitija na nekim ljudima nego na drugima i tako dovesti do personaliziranije njege kože. Ops Biotics+ 3 biotic-microbiome zaštitna krema vrši zaštitu imuniteta kože, hidraciju u trajanju od 12 sati, lagana njega koja ne sjaji, ne masti i konstantno vraća kožu u ravnotežu. Ona gradi, nadopunjava i podržava zdravlje biotičkog kožnog sustava i na taj način modulira imunosni odgovor kože- na svim razinama. Smanjuje upale (vidljive i oku nevidljive), crvenilo i osjetljivost kože. U detoksikacijskoj rutini se nanosi nakon Omega ceramide suhog ulja, ujutro i navečer.

 

I za kraj, da ponovimo, kako bi koža zablistala moramo potaknuti cirkulaciju u koži, jer tako potičemo  fuziju aktivnih tvari iz seruma, ulja ili krema, poput antikosidanasa, vitamina, minerala, omega kiselina, enzima, biotičkih kompleksa i izmjenu tvari među stanicama. Dermo kozmetički proizvodi koji potiču cirkulaciju u koži to rade na principu dobrog prodiranja i ispravnih doza aktivnih tvari. To znači da sastojci prodiru u kožu na staničnoj razini i na razinama koje zapravo DJELUJU na stvaranju promjena na koži. Priliko apliciranja takvih pripravaka, pogotovo enzima, dolazi do prolaznog crvenila i grijanja tkiva. Ops Biotics+ biljni kozmetički brend cijelu svoju strategiju za postizanje zdrave i lijepe kože lica temelji na tri principa: proizvodi ne smiju sadržavati nikakav toksični teret za kožu i okoliš, proizvodi moraju djelovati i personalizirani pristup u njezi kože. 

1.0.1576:851cd9b2332af1b5bb6b3d9d00bd53fc214b6f93