Zdravi recept by Angelina Paić: Šarena salata

SASTOJCI
3 cikle
1 butternut bundeva
150 g feta sira
60 g rukole
sol
kajenski papar

ZA PRELJEV
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice aceta balsamica
1 žličica meda

POSIP
60 g prženog i grubo usitnjenog lješnjaka
60 g čišćenih sjemenki nara 

POSTUPAK
Ciklu i bundevu ogulite i narežite na kockice, otprilike jednake veličine. Stavite ih na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Posolite i prelijte s malo maslinovog ulja. Bundevu začinite po želji s kajenskim paprom (prstohvat ili dva). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C. Nakon 15-ak minuta okrenite povrće. Bundeva će biti gotova prije cikle, za ukupno 20-ak minuta pečenja (probajte probosti vilicom) pa ju izvadite iz pećnice. Ciklu pecite dok ne omekša.

Rukolu operite, stavite na tanjur. Po rukoli posložite ohlađenu bundevu i ciklu. Dodajte izmrvljeni feta sir. Preljev prelijte neposredno prije jela, pospite lješnjacima pa promješajte.

Dobar tek!

1.0.1576:851cd9b2332af1b5bb6b3d9d00bd53fc214b6f93