Zaštitite djecu od sunca s Eucerinom

Eucerin zaštita od sunca

Ljetne aktivnosti na otvorenom donose radost i zabavu, sunčeve zrake mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju za našu kožu, posebno za osjetljivu dječju kožu. U Eucerinu smo posvećeni očuvanju zdravlja i sigurnosti djece tijekom cijele godine, a posebno tijekom ljetnih mjeseci. Donosimo vam nekoliko ključnih savjeta za zaštitu vaše djece od štetnih UV zraka.

 

Koristite kvalitetnu njegu za sunčanje

Jedan od najvažnijih koraka u zaštiti od sunca je pravilno nanošenje kreme za sunčanje. Eucerin nudi širok spektar preparata sa zaštitnim faktorom (SPF) 50+ koji su posebno formulirani za osjetljivu dječju kožu. Naš Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+  pruža pouzdanu zaštitu od UV zraka, smanjujući rizik od oštećenja kože i sunčevih opeklina. Nanesite kremu 15-30 minuta prije izlaska na sunce i ponovite nanošenje svaka dva sata, kao i nakon plivanja ili znojenja.

Odaberite prikladnu odjeću

Odjeća može pružiti dodatnu zaštitu od sunca. Birajte laganu, prozračnu odjeću dugih rukava koja pokriva većinu tijela. Kapice sa širokim obodom i sunčane naočale koje blokiraju 100% UV zraka su također neophodne za zaštitu očiju i osjetljive kože lica.

Izbjegavajte direktno sunce u najtoplijem dijelu dana

Sunčeve zrake su najjače između 10 i 16 sati poslijepodne. Pokušajte planirati aktivnosti na otvorenom izvan ovog vremenskog okvira uz zaštitu Eucerin Sensitive protect KIDS SPF50+ gel-kremu prilagođena osjetljivoj koži djece. Ako je neizbježno biti vani, osigurajte dovoljno hlada za djecu koristeći suncobrane, šatore ili boraveći ispod drveća.

Hidratacija je ključna

Boravak na suncu povećava rizik od dehidracije. Pobrinite se da djeca piju dovoljno vode tijekom dana, osobito kada su aktivna na suncu. Izbjegavajte slatka pića i gazirane sokove jer mogu doprinijeti dehidraciji.

 

 

 

 

Redovito provjeravajte kožu

Pratite stanje kože vaše djece i redovito provjeravajte ima li znakova opeklina ili iritacija. Ako primijetite bilo kakve promjene, potražite savjet liječnika. Eucerin preparati ne samo da štite, već i njeguju osjetljivu kožu, čineći je zdravom i hidratiziranom.

Zaštita od sunca nije samo pitanje estetike već i zdravlja. Djeca su posebno osjetljiva na štetne učinke UV zraka, stoga je važno poduzeti sve moguće mjere kako bi se spriječile opekline i dugoročna oštećenja kože. Pravilna zaštita od sunca omogućava vašoj djeci da uživaju u ljetu sigurno i bezbrižno.

 

 

Uživajte u sigurnom i sretnom ljetu uz Eucerin!

1.0.1598:8021340242a7126aaf98b0e85f9438f4543920c4