LA ROCHE-POSAY

.

Posebne pogodnosti

Zašto odabrati LA ROCHE-POSAY

La Roche-Posay se zalaže da dermatološku njegu kože učini dostupnom onima kojima je potrebna. Naši proizvodi za njegu kože razvijeni su u suradnji s dermatolozima i preporučuju ih dermatolozi diljem svijeta. Predani smo pružanju visoko učinkovitih proizvoda koje može tolerirati čak i najosjetljivija koža, kako bismo poboljšali kvalitetu života svima koji imaju probleme s kožom, od akni do starenja, uključujući ekceme i kožu sklonu alergijama.

Kako brinuti o osjetljivoj koži?

Dok se uslijed uporabe neprikladnih proizvoda može javiti osjećaj da vam je u koži neugodno i da vam je za "broj premala" (recimo, grubi piling ili kozmetički proizvodi puni nepotrebnim sastojcima), prava rutina za njegu kože uvelike može pomoći održati osjetljivu kožu u zoni udobnosti.

Eco-friendly pakiranja

Anti-age

Često postavljena pitanja

Suha koža Ova vrsta kože obično ima nisku razinu proizvodnje sebuma i čini se suhom ili zategnutom tijekom hladnog vremena ili kada se osjećate dehidrirano. Spadate u ovu kategoriju ako: rijetko imate mitesere ili zone jakog sjaja, čak i nakon dugog dana; vaša koža je zategnuta nakon čišćenja dok ne nanesete hidratantnu kremu; ili ima grubu teksturu te joj nedostaje gipkosti. Masna i aknama sklona koža Ovaj tip kože proizvodi puno prirodnog ulja (sebuma) i često ima sjajan izgled koji je teško uravnotežiti. Ako spadate u ovu kategoriju, također možete biti skloni mrljama, aknama te proširenim porama koje se redovito mogu začepiti, osobito oko čela, nosa i brade. Ambicija u njezi kože za masne tipove je očistiti kožu od faktora stresa koji pridonose nepravilnostima – uključujući bakterije, prljavštinu i višak masnoće. Mješovita koža Većina ljudi ima ten s kombinacijom suhih, masnih i normalnih područja. Razlikuje se od osobe do osobe, ali obično spadate u ovu kategoriju kada je masna koža koncentrirana oko T-zone (nos, brada i čelo), dok su obrazi obično suši, a miteseri ili proširene pore također mogu biti prisutne. Normalna koža Normalan tip podrazumijeva dobro uravnoteženu kožu s ravnomjernom razinom hidratacije. Pore na normalnoj koži nisu previše istaknute te je koža ujednačenog izgleda bez nepravilnosti.
La Roche-Posay Effaclar linija formulirana je za kožu sklonu aknama svih, uključujući mladih od 12. godine (osim Effaclar ultra koncentriranog seruma). No, uz savjet liječnika može i ranije.
Kombinacija aktivnih sastojaka daje najbolje rezultate, no moramo ih pažljivo kombinirati. Serumi s hijaluronskom kiselinom su neutralni te ih je moguće kombinirati s gotovo svim aktivnim sastojcima. Stoga se mogu kombinirati s Vitaminom C i retinolom. Za svjetliju i blistaviju kožu, vitamin C i retinol su tim iz snova. Najbolji način da ih primijenite je u skladu s njihovim djelovanjem. Kako je vitamin C snažan antioksidans, najkorisnije ga je nanositi ujutro prije izlaganja suncu i zagađenju. Dobrobiti seruma s retinolom najveće su kada se koristi u noćnoj rutini, budući da aktivni sastojak pomaže u oporavku. Retinol također čini kožu osjetljivijom na sunce, stoga je korištenje u večernjoj rutini idealno. Međutim, retinol je dovoljno snažan, da uz njega nije potreban niti jedan drugi aktivni preparat. Aktivni sastojci poput vitamina C i dr., mogu pojačati iritaciju i dovesti do nemogućnosti korištenja retinola. Ono što potrebno uz korištenje proizvoda s retinolom je njega koja smiruje, hidratizira i obnavlja hidrolipidnu barijeru poput hijaluronske kiseline, neutralnih bogatih balzama i sl.
Bez obzira na vrstu, svaki proizvod sa zaštitnim faktorom potrebno je redovito obnavljati. Neovisno o tome jesu li kemijske ili mineralne, vodootporne ili s visokim zaštitnim faktorom, sve formule značajno degradiraju nakon dva sata na suncu — a i prije ako ste bili u vodi ili se jako znojili. Ne zaboravite ponovno obnoviti zaštitu svaka dva sata nakon izlaganja suncu. A ako plivate ili vježbate, obavezno ga ponovno nanesite nakon brisanja ručnikom. Ako smo većinu dana u zatvorenom prostru, bilo na poslu, doma ili u školi, dovoljno je nanijeti ujutro te obnoviti neposredno prije izlaska i izlaganja suncu.
La Roche-Posay proizvodi nisu testirani na trudnicama niti dojiljama, već su dermatološki testirani i provjereni na osjetljivoj koži. Stoga, potvrđujemo da su sigurni za upotrebu uz uvjet korištenja prema uputama na proizvodu te potrebama i karakteristikama kože. U slučaju postojanja dvojbi oko korištenja kozmetičkih proizvoda u trudnoći, preporučamo savjetovanje s liječnikom.
1.0.1601:4098c565b49e113a585f26e12a9b57622c5f2f4c