Ne bacajte prezrele banane nego ih iskoristite za ovaj jednostavni i brzi kruh od banane. Rogač će pridonijeti prirodnom slatkoćom i posebnom aromom. Kruh možete jesti za doručak ili uz popodnevnu kavu.
Sastojci:
160 g pirovog brašna
90 g mljevenog rogača u prahu
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
80g otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
3 manje ili 2 velike banane
30 g neslanih pistacija (za posipanje)
zaslađivač (po želji); npr. 20-30 g kokosovog šećera, 2-3 žlice javorovog sirupa
Postupak:
Zgnječite banane i dodajte im otopljeni maslac.
Pomiješajte suhe sastojke i ubacite ih u zdjelu s bananama i maslacem. Ako izbjegavate šećer, možete ga izostaviti; kruh će zbog banana svakako biti lagano sladak. Sve povežite te smjesu stavite u neki manji kalup za kruh. Po vrhu utisnite nasjeckane neslane pistacije. Pecite na 180 stupnjeva s ventilacijom 35 min. Testirajte ubodom čačkalice.
Recept by: @gladusasamja
Powered by: