15 savjeta za zdravu, hidratiziranu i sjajnu kožu

Da bi tvoja koža ostala zdrava, hidratizirana i sjajna donosimo ti par savjeta:

  1. Hidratacija je ključna za održavanje meke i elastične kože. Svakodnevno je potrebno popiti minimalno 8 čaša vode kako bi se tvoja koža hidratizirala iznutra.
  1. Dugotrajno tuširanje u jako vrućoj vodi isušuje kožu i potencijalno može ukloniti njezine prirodne uljane barijere. Topla voda i smanjeno vrijeme tuširanja pomoći će sačuvati prirodnu hidrataciju kože.
  1. Jednom tjedno uvrstite piling u svoju rutinu čišćenja. Piling će ukloniti mrtve stanice s površine kože i potaknuti obnovu kože, pomoći će u čišćenju pora i osvježavanju tena.
  1. Redovito korištenje hidratantne kreme ili maslaca održati će odgovarajuću razinu vlage i sprječiti suhoću, perutanja ili prerano starenje kože. Tako će koža uvijek biti glatka i hidratizirana.
  1. Sunčeve zrake mogu oštetiti kožu i uzrokovati prerano starenje pa se kreme sa zaštitnim faktorom preporučuju čak i kad je oblačno.
  1. Usne trebaju posebnu njegu, zaštitite ih balzamom kako bi održali hidrataciju ili spriječili pucanje.
  1. Masna, suha ili koža sklona aknama? Svaka kože je posebna, a pravilna njega, ovisno o vlastitom tipu kože, pomoći će kod rješavanja problema.
  1. Koristite serume za ciljane specifične probleme sa kožom poput hiperpigmentacije, bora ili akni. Odaberite serum koji odgovara vašim potrebama.
  1. Redovitim čišćenje četkica za nanošenje šminke, mijenjanjem i čišćenjem šminke ukloniti ćete nečistoće i bakterije koje mogu prouzročiti kožne probleme.
  1. Ishrana bogata voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i zdravim masnoćama, hranjive tvari poput vitamina C, E i antiksidanata mogu poboljšati izgled kože.
  1. Omega 3 masne kiseline imaju blagotvoran učinak na kožu jer pomažu u očuvanju hidratacije i smanjenju upale. Prehranu obogatite ribom, orasima, sjemenkama lana ili chia.
  1. Stres može imati negativan utjecaj na kožu izazivajući razne kožne probleme. Kako bi smanjili stres pokušajte različite tehnike opuštanja kao što su meditacija, joga, šetnje ili vježbanje.
  1. Osigurajte dovoljno kvalitetnog sna jer vrijeme spavanja je ključno za obnovu i regeneraciju kože.
  1. Jastučnice mogu skupljati masnoću, bakterije i ostatke proizvoda za njegu kože, što može izazvati iritacije i prištiće. Zamijenite jastučnice barem jednom tjednom kako bi smanjili rizik od akni.
  1. Tijekom hladnijih mjeseci važno je kožu zaštiti od hladnoće i vjetra nošenjem tople odjeće i šalova koje prekrivaju lice. To će pomoći u održavanju vlage u koži.

 

Posebni problemi sa kožom i konvencionalni pristup koži vam ne pomažu, obratite se dermatologu za prilagođene savjete i tretmane.

1.0.1576:851cd9b2332af1b5bb6b3d9d00bd53fc214b6f93