5 razloga zašto koristiti kolagen tekući dodatak prehrani

Kao najzastupljeniji protein u tijelu, kolagen uvelike utječe na zdravlje i dobro stanje organizma. Najpoznatiji je njegov učinak na zdrav izgled kože, a ovdje saznajte i koje su njegove druge dobrobiti. Kolagen u tekućem obliku dodatka prehrani konzumacijom brzo ulazi u krvotok te se tako apsorbira u kožu, kosu, nokte, zglobove, ali i crijeva.

  1. Zaglađuje bore i fine linije

Ulaskom kolagena u kožu, ojačavaju se veze između stanica kože te se sprječava gubitak vlage što za posljedicu ima zdrav izgled kože i učinak pomlađivanja. Svakodnevnom konzumacijom kolagena prvo ćete primijetiti ugodan osjećaj glatke, sjajne i meke kože, a dugoročno i manju vidljivost bora te finih linija.

Veliku ulogu u zaglađivanju bora, finih linija i očuvanja mladenačkog izgleda imaju ceramidi. Zadaća ceramida je zaštiti kožu od gubitka vlage, odnosno pružiti joj potrebnu hidrataciju. Pravilna hidratacija je temelj za promicanje zdrave barijere kože, pa tako i zadržavanja mladolikog izgleda kože te pri prevenciji starenju. S obzirom na to da nakon 25. godine života počinjemo gubiti kolagen i ceramide, ovim načinom prirodno ćemo potaknuti njihovo stvaranje. Konzumacijom kolagen tekućeg dodatka prehrani poput CollagenTime, već nakon 15 dana možemo primjeriti prve rezultate upravo zahvaljujući ceramidima, a koža nam postaje 18% elastičnija, hidratacija je poboljšana za 16% dok su bore zaglađenije za čak 9%. Uz ceramide, glavnu ulogu ima i kolagen čiji peptidi stimuliraju aktivnosti fibroblasta te potiču njihovu proizvodnju kolagena.

  1. Potiče rast i jačanje kose

Kolagen tekući dodatak prehrani, poput CollagenTime, ima specifično djelovanje na kosu koji dolazi u dva nivoa, na epidermis i dermis. Na epidermis će djelovati ceramidi i MSM, gdje ceramidi osiguravaju hidrataciju vlasišta i zdrav površinski sloj kože, dok MSM sadrži sumpor važan za sintezu keratina i formira sumporne veze važne za jačanje i rast kose. Na dermis djeluju kolagen i hijaluronska kiselina, kolagen potiče obnavljanje dermisa kože vlasišta te se na taj način učvršćuje korijen dlake, smanjuje se ispadanje kose. Hijaluronska kiselina podržava elastičnost i gipkost kože vlasišta.

  1. Poboljšava čvrstoću i rast noktiju

Čak 70% žena pati od slabih, lomljivih ili hrapavih noktiju koji lako pucaju ili se listaju. S obzirom na to da je kolagen među glavnim komponentama ljudskog tijela, ključan je za zdrave i čvrste nokte, tako što bioaktivni kolagenski peptidi poboljšavaju rast i zdravlje noktiju. Redovitom konzumacijom kolagen tekućeg dodatka prehrani poput CollagenTime poboljšat će se kvaliteta noktiju, nokti će ojačati i brže rasti.

  1. Podržava zdravlje zglobova, mišića, ligamenata i kostiju

Kolagen tekući dodatak prehrani, poput CollagenTime, ublažava ukočenost i smanjenu pokretljivost zglobova. Prema znanstvenim istraživanjima već nakon 12 tjedana redovite konzumacije ublažavaju se simptomi kao što su bol i fizička funkcija koljena. Također utječe i na zdravlje mišićno-koštanog sustava jer jača strukturu mišićnih vlakana i povećava gustoću kostiju.

  1. Osjećaj sitosti = mršavljenje

Kolagen je protein, a poznato je da proteini kao dodatci prehrani daju osjećaj sitosti i više energije do sljedećeg obroka. Iz tog razloga, kolagen se pije i kao pomoć kod mršavljenja ili regulacije količine hrane. Ukoliko se uz kolagen dodaju i aktivni sastojci ekstrakta garcinije i guarane, zelenog čaja, gotu kole, te bromelaina cijeli proces mršavljenja će se još više ubrzati. Proizvod koji kombinira navedene sastojke, CollagenTime Slim, pruža trostruko djelovanje: smanjit će se skladištenje masti, osjećaj gladi i potaknuti metabolizam masti.

 

 

1.0.1641:9cc404679e222832131e64293fb6fdd64102cf69