Čudesni sastojci kozmetike

Hijaluronska kiselina

je polisaharidna molekula poznata i kao hijaluronan. Prirodno je proizveden u mladenačkoj koži i ima svojstvo da veže vlagu pa je tako zaslužan za hidrataciju kože. U našoj koži on podržava kolagen i elastinska vlakna, ali kako starimo naša ga koža proizvodi sve manje. Koža počinje gubiti elastičnost i pojavljuju se prve bore. Obzirom da je našem tijelu hijaluron poznat može ga koristiti svatko bez obzira na tip kože, od posebne je važnosti i u kozmetici, jer ovaj aktivan sastojak praktički ne izaziva niti nuspojave niti alergije. Poput magneta privlači vodu na kožu i sprječava da koža izgubi previše vlage pa je ključan za hidratiziranu, zdravu, čvrstu i sjajnu kožu.

Retinol (retinoid)

se dobiva iz vitamina A i dokazano stimulira proizvodnju kolagena. Kako starimo, naša koža gubi elastičnost, a bore su sve vidljivije. Retinol povećava obnavljanje stanica i potiče proizvodnju kolagena. Pomaže kod zaglađivanja kože, ujednačavanje tena, akni i pigmentacija. U beuty svijetu stručnjaci su složni da retinol zaista djeluje, preporučuju da ga uvedete u svakodnevnu rutinu svaka 3 mjeseca, 3 mjeseca ga koristite (3 mjeseca napravite pauzu) jer je baš 3 mjeseca potrebno koži kako bi se obnovila. Zbog mogućnosti iritacije kože retinol ne upotrebljavajte isti dan kada i  proizvode za akne, kiseline ili pilinge. Retinol čini kožu fotosenzibilnom pa se savjetuje obavezno korištenje kreme sa zaštitnim faktorom.

 

Vitamin C

zbog svojih svojstava zaslužuje posebnu pažnju jer igra ključnu ulogu u zdravlje kože i tijela, iz milja nazvan eliksirom mladosti. Sprječava starenje i čini kožu elastičnom, zdravijom, sjajnijom i blistavom. Kada dajemo koži vitamin C pojačati ćemo sintezu kolagena, kolagen popunjava bore i poboljšava kožu pa će i naša koža biti elastičnija, čvršća i izgledati će mlađe. Pomaže kod ujednačavanje tena i hiperpigmentacijskih mrlja, zaustavlja i smiruje upalne procese, također je odličan u obrani kože od slobodnih radikala i štetnih utjecaja. Potrebno je obratiti pozornost da ovaj vitamin gubi svoja svojstva u doticaju sa jakim svijetlom/UV zrakama i izloženosti zraku zato ga je dobro držati na hladnom i tamnom mjestu i birati neprozirne bočice. Hipersenzitibilnim tipovima kože ne preporuča se korištenjem vitamina C.

1.0.1568:5ae73feed11d4649f174af7440553bb0a99dc920