Najbolji piling za njegu kože

Najbolji izbor u njezi kože nakon čišćenja je upotreba tekućeg eksfolijanta. Za razliku od mehaničkog pilinga koji nam najčešće uzrokuje crvenilo, nadraženost i upalu, tekući eksfolijanti su kreirani da sadrže specifične kiseline kako bi ih mogla koristiti i osjetljiva koža. 

Tekući eksfolijanti najčešće su kreirani od 5 vrsta kiselina; glikolna, salicilna, mliječna, fitinska i mandelična kiselina i svaka ima zasebnu zaslugu u njezi kože.

Glikolna kiselina

se razlikuje od ostalih jer su njezine molekule vrlo male te lakše prodiru u dubinu kože i lakše stimulira stanični rast i čisti mrtve stanice s površine kože. Najčešće se koristi kod lica sklonim aknama i upalama. Pročišćava začepljene pore i mitesere. Obnavlja ožiljke i pomlađuje kožu. Kod odabira proizvoda treba pametno odabrati koji proizvod i koju koncentraciju kiseline koristimo jer glikolna kiselina ima i neke nedostatke. Nakon tretmana koža je stanjena i osjetljiva. Glikolna kiselina može izazvati iritaciju kože, promjenu pigmentacije kože, crvenilo i perutanje kože.

Salicilna kiselina

je specifična što je topiva u ulju, ako je vaš tip kože masan i podložan miteserima, aknama, začepljenim porama, Salicilna kiselina je baš ono što tražite. Svojim protuupalnim svojstvima umiruje crvenilo, omekšava i odstranjuje mrtve stanice kože i pročišćava pore i mitesere. Možemo ju pronaći u svakakvim kozmetičkim pripravcima no treba biti oprezan, Salicilna kiselina može izazvati sušenje kože i zato ju je dobro kombinirati sa nježnim proizvodom za čišćenje i hidrataciju lica.

Mliječna kiselina

izrazito dobro djeluje na kožu tijela. Zbog svog omekšavajućeg djelovanja i najvećeg svojstva za zadržavanje vlage pogodna je za njegu osjetljive i suhe kože. Ujednačava ten i pomaže posvijetliti pigmentacijske mrlje, sprječava pojavu prvih bora i sitnih nepravilnosti, odčepljuje pore, uklanja površinski sloj mrtvih stanica i potiče proizvodnju kolagena. Ovdje ipak pričamo o kiselini te kao i kod ostalih treba biti umjeren, pretjerano korištenje može iziritirati kožu.

Fitinska i Mandelična kiselina

najnježnije su od svih kiselina. Mogu je koristiti svi tipovi kože no zbog svog sporijeg i nježnijeg djelovanja preporuča se kod osjetljive kože bez straha od crvenila i iritacija. Pomažu kod čišćenja od prištića i akni te smiruju kožu. Brišu pigmentacije i daju elastičnost koži. Iako su najnježnije potrebno je biti oprezan kod odabira i kombiniranja sa različitih kiselina.

Prema istraživanjima kiseline su jedno od najvećih otkrića u njezi kože prošlog stoljeća. Ova vrsta proizvoda bit će odličan dodatak u njezi Vaše kože. Koža će biti čista, ujednačena i blistava. Ne smijemo zaboraviti da pričamo o kiselinama, bez obzira na dobrobit učinka koža je nakon korištenja osjetljiva te imajte na umu da ju obavezno zaštite od sunca kremom sa zaštitnim faktorom.

 

1.0.1573:9d4d34e247afcf778bf5b293dac882a948ea6403