Rižoto od kruške i oraha

Zamislite rižoto sa kremastom bazom, potpuno drugačiji od drugih! Slatko-kiselkasta kruška i hrskavi orasi donose jedinstvenu teksturu i aromu, dok šafran i začini zaokružuju okusnu priču. Ovo jelo je pravo iznenađenje za vaše nepce – osvježavajuće, kremasto, pomalo hrskavo, a lagano i zdravo! 

Sastojci:

  • 2 Vegeta Natur povrtne kocke
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 luk
  • 250 g Zlato Polje Arborio riže
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 kruške (Williams)
  • 20 g jezgre oraha
  • 0,2 g Vegeta Maestro šafrana
  • sol
  • Vegeta Maestro papar
  • Vegeta Maestro ružmarin

 

  • po želji 20 g maslaca i 40 g naribanog parmezana

Priprema:

  1. Priprema temeljca
    U litru vode zagrijane do vrenja dodajte povrtne kocke i dobro promiješajte.

  2. Prženje luka i riže
    Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno narezani luk i pržite dok ne poprimi zlatnu boju. Umiješajte opranu rižu i kratko je popecite. Podlijte bijelim vinom i kuhajte dok vino ne ishlapi.

  3. Kuhanje rižota
    Na laganoj vatri nastavite pirjati rižu, povremeno podlijevajući pripremljenim povrtnim temeljcem i miješajući.

  4. Dodavanje krušaka i oraha
    Kad riža omekša, dodajte na kockice narezane kruške i grubo usitnjene orahe.

  5. Aromatizacija šafranom
    Šafran razmutite s malo povrtnog temeljca i umiješajte u rižoto. Po potrebi dodajte sol, mljeveni crni papar i usitnjeni ružmarin.

  6. Finalno obogaćivanje okusa
    Pred kraj kuhanja, kada je riža "al dente", po želji možete umiješati maslac za kremastu teksturu.

  7. Posluživanje
    Poslužite odmah u dubokim tanjurima. Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom i naribanim parmezanom.

 

 

Uživajte u savršenoj kombinaciji slatkoće kruške, hrskavosti oraha i bogate teksture rižota!

1.0.1649:6cd03dfd0b5663903134e545bf0088f47161a6d6